Společné akce KČT Tábor a DAV

4. týden společné turistiky KČT Tábor a DAV Konstanz

Ve dnech 3. - 10. září 2000 jsme se opět setkali s našimi přáteli z DAV Konstanz u příležitosti 4. týdne společné turistiky. Zástupci DAV Konstanz tentokrát přijali naše pozvání k poznávání přírodních zajímavostí i kulturních a historických památek Jižních Čech.

Protože kostničtí turisté Tábor dobře znají z dřívějších společných akcí, připravili jsme pro ně pro tentokrát navštěvu Nových Hradů, Dobré Vody v Novohradských horách, klášterů ve Zlaté Koruně a Vyšším Brodě, zámku a zámeckého barokního divadla v Českém Krumlově i města samotného, Svatého Tomáše a Vítkova Kamene.

KleťSportovní náplň našeho setkání sestávala z výstupu na Kunní horu a Kraví horu v Novohradských horách, procházky Terčiným údolím, výstupu na Kleť, výletu z Vyššího Brodu pod Čertovou stěnou do Loučovic, odkud jsme se do Vyššího Brodu vrátili vláčkem, ze kterého jsme mohli pozorovat Čertovu stěnu zase trochu jinak. Tu jsme si pak ještě prohlédli i seshora z pravého břehu Vltavy.Čertova stěna

Alpská vyhlídka

V paměti našich přátel zůstane i netradiční noční vycházka na Alpskou vyhlídku nad Borovými Lady.

Luzný / LusenBlízkost hranice s Německem a ekologické autobusy obou národních parků umožnily výstup z Finsterau na Lusen (Luzný - 1373 m n. m.) na německé straně Šumavy.

Úspěch celé akce pak náležitě završil výstup přes Prášilské jezero na Poledník (1315.2 m n. m.), kde nová rozhledna nabídla za skvělého počasí dokonalý kruhový výhled na nejvyšší vrcholy Šumavy po obou stranách hranice.

Závěrečné večerní posezení u ohně spolu s opékáním vuřtů bylo velmi příjemným závěrem týdne společně stráveného poznáváním krás Jižních Čech a Šumavy. Část německé výpravy pak ještě využila poslední den Táborských setkání a seznámila se změnami, kterými naše město prošlo během dvaceti měsíců uplynulých od poslední návštěvy členů DAV


3. týden   Zpět na seznam společných akcí KČT Tábor a DAV Konstanz   5. týden