Společné akce KČT Tábor a DAV

2. týden společné turistiky KČT Tábor a DAV Konstanz

Ve dnech 17. - 24. května 1998 jsme pro naše přátele z DAV Konstanz uspořádali první společnou turistickou akci na českém území.

Hned první den jsme si sice vybrali deštivé počasí na celý den dopředu, ale i přes to jsme navštívili alespoň Čeňkovu pilu, Antýgl a Horskou Kvildu.

Pramen VltavyDruhý den jsme si prošli okruh z Kvildy přes Pramen Vltavy, Černohorskou nádrž, Lovčí skálu, Filipovu Huť a Březovou horu zpět do Kvildy.

Červený potok

Obdobně jsme další den vyrazili z Borových Lad obloukem přes na Knížecí pláně a dále k Červenému potoku, kde jsme dosáhli státní hranice mezi našimi dvěma zeměmi.

Pokračovali jsme na Žďárek, kde tehdy bylo ještě celé vojenské stanoviště se strážní věží, které bylo během téhož léta odstraněno tak dokolale, že po něm v říjnu nebylo už ani památky. Odtud jsme sešli ke Žďárskému jezírku, kde jsme pozorovali bobří hráz, a podél Vltavského potoka jsme se vrátili zpět do Borových Lad.

Cestu ze Šumavy do Tábora jsme si zpestřili zastávkou v Černé v Pošumaví a procházkou po historickém centru Českého Krumlova. V Českých Budějovicích jsme si ještě prohlédli pivovar Budvar a pak už jsme dorazili do Tábora.

Večerní opékáníPátek věnovaný prohlídce Tábora a jeho okolí vyústil v závěrečné večerní posezení u ohně spojené s opékáním vuřtů v zahradě jednoho z našich členů, které bylo velmi příjemným, neformálním závěrem nádherného dne.

Na poslední den jsme pro naše návštěvníky domluvili prohlídku nejzajímavějších částí Prahy. Následujícího dne jsme se brzy ráno rozloučili s našimi německými přáteli, kteří nastoupili zpáteční cestu do svého města


1. týden   Zpět na seznam společných akcí KČT Tábor a DAV Konstanz   3. týden