Společné akce KČT Tábor a DAV

1. týden společné turistiky KČT Tábor a DAV Konstanz

Během Táborských setkání 1996 nám desetičlenná delegace DAV Konstanz předala pozvání na chatu své sekce v údolí Gauertal v rakouském alpském parku Montafon.

Na jeho základě se ve dnech 13. - 20. července 1997 uskutečnila akce vysokohorské turistiky, která založila tradici týdnů společné turistiky KČT Tábor a DAV Konstanz. K setkání došlo u horního jezera přečerpávací elektrárny, odkud všechny čekal čtyřicetiminutový výstup na horskou chatu DAV Konstanz.

První výstup směřoval na vrchol Tschaggunzer Mittagspitze, následoval výlet z nedalekého městečka Bartholomäberg směrem na Rellseck. Hlavním cílem celého pobytu se ovšem staly dva nejvyšší vrcholy Drei Türme (2830 a 2755 m n. m.).

Gauertal

Z údolí Gauertal se účastníci vydali i do nedaleké horské skupiny Silvretta, kde vzhledem k horšícímu se počasí ustoupili od původního záměru zdolat vrchol Schneeglocke a místo toho dosáhli vrcholu Bielerspitze.

Vzhledem k trvalému dešti v posledních dvou dnech pak padlo rozhodnutí ukončit společný týden v Alpách o den dříve, než bylo naplánováno. Přesto ještě účastníci akce stihli podrobnou prohlídku přečerpávací elektrárny v Latschau.

Během společných večerů se zástupci našich spolků blíže seznámili a naši němečtí přátelé přijali pozvání k návštěvě Šumavy


Zpět na seznam společných akcí KČT Tábor a DAV Konstanz   2. týden